“Skills of Tomorrow” : Διαγωνισμός κοινωνικής καινοτομίας με την υποστήριξη του EIC

12-04-2021

Tags: none

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας, διοργανώνει ανοικτό διαγωνισμό κοινωνικής καινοτομίας, επιβραβεύοντας ιδιαίτερα καινοτόμες ιδέες σε πρώιμο στάδιο με σημαντικό αναμενόμενο κοινωνικό αντίκτυπο, προσφέροντας χρηματικό έπαθλο ύψους 50.000 ευρώ.

Είναι γεγονός πως η ευρωπαϊκή οικονομία αλλάζει. Τα επόμενα χρόνια οι ευρωπαίοι πολίτες θα βιώσουν μια μετάβαση που θα τους φέρει πιο κοντά στο πράσινο και ψηφιακό μέλλον. Η μετάβαση αυτή, καθώς αφορά όλους, θα χρειαστεί ιδιαίτερη κατανόηση ως προς τις νέες δεξιότητες που θα απαιτηθούν, αλλά και τον τρόπο που θα πρέπει να αποκτηθούν, ώστε οι κοινωνίες να μπορούν αξιοποιήσουν τις νέες ευκαιρίες που θα αναδυθούν.

Κάθε χρόνο, ο διαγωνισμός καινοτομίας πραγματοποιείται γύρω από μια Πρόκληση (Challenge). Φέτος, το Challenge αφορά σε “Skills of tomorrow – Shaping a green and digital future”. Θα βραβευτούν ιδέες που θα εντοπίζουν τις αναγκαίες δεξιότητες, τα υφιστάμενα κενά και  θα προτείνουν μεθόδους για την απόκτηση και κάλυψη αυτών (μη περιοριζόμενες μόνο σε δράσεις εκπαίδευσης, επιμόρφωσης). Οι ιδέες πρέπει να μπορούν να υλοποιηθούν σε διάφορες κλίμακες , συμβάλλοντας στη δημιουργία θέσεων εργασίας και κατ’ επέκταση στην οικονομική ευημερία της Ευρώπης.

Οι υποψήφιες προτάσεις θα διαγωνιστούν για 3 βραβεία “Challenge prizes” και για ένα “Impact Prize”, ύψους 50.000 ευρώ έκαστο.

Καταληκτική προθεσμία υποβολών: 12 Μάϊου 2021, 12:00 CET