ERC Consolidator Grant 2025: έναρξη υποβολής προτάσεων

02-10-2024

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2024 άνοιξε η προκήρυξη του ΕRC Consolidator Grant για την υποβολή προτάσεων με καταληκτική ημερομηνία στις 14 Ιανουαρίου 2025 (18:00 ώρα Ελλάδος).

To ύψος της χρηματοδότησης μπορεί να ανέλθει στα 2 εκ. ευρώ, ενώ το έργο θα μπορέσει να έχει διάρκεια 5 χρόνων. Βάσει χρονοδιαγράμματος, οι προσκλήσεις για τις συνεντεύξεις της πρώτης φάσης θα σταλθούν τον Ιούνιο του 2025, ενώ οι συνεντεύξεις της δεύτερης φάσης αναμένεται θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβρη του 2025. Τα τελικά αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά το Δεκέμβρη του 2025.

Το ERC Consolidator Grant χρηματοδοτεί κορυφαίους ερευνητές με 7-12 χρόνια επιστημονικής εμπειρίας μετά την απόκτηση του διδακτορικού τους που επιθυμούν να συνεχίσουν το εξαίρετο ερευνητικό τους έργο. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ανήκουν ήδη στο δυναμικό ενός δημόσιου ή ιδιωτικού φορέα (Host Institute/HI) με ερευνητική δραστηριότητα (Ινστιτούτα ή Πανεπιστήμια) στις χώρες της ΕΕ και στις συνδεδεμένες χώρες (associated countries) με το πρόγραμμα του Ορίζοντα Ευρώπη.

Tα Εθνικά Σημεία του Horizon Europe για το ERC, μπορούν να σας βοηθήσουν καθ’όλη τη διάρκεια τη ς υποβολής της πρότασης σας από την προετοιμασία των τμημάτων Β1 και Β2 αλλά και τις συνεντευξεις.

Περισσότερες πληροφορίες:

Δρ. Ευρώπη Σοφία Δαλαμπίρα: dalampira@praxinetwork.gr

Δρ. Μαρία Χριστίνα Χειμωνίδη: cheimonidi@praxinetwork.gr