Διαδικτυακή ημερίδα “Ευκαιρίες Χρηματοδότησης από την Αποστολή CLIMATE-NEUTRAL & SMART CITIES του προγράμματος Ορίζοντας Ευρώπη”

H Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας με την υποστήριξη του Δικτύου ΠΡΑΞΗ διοργανώνει, την Τρίτη 7η Ιουλίου 2020, διαδικτυακή ημερίδα με θέμα:

«Ευκαιρίες Χρηματοδότησης από την Αποστολή – CLIMATE-NEUTRAL & SMART CITIES – του Προγράμματος Ορίζοντας Ευρώπη – HORIZON EUROPE».

Σκοπός της ημερίδας είναι η έγκαιρη ενημέρωση και προετοιμασία του οικοσυστήματος έρευνας και καινοτομίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων και των ευκαιριών που θα προκύψουν μέσω των δράσεων της συγκεκριμένης Αποστολής.

Η Αποστολή CLIMATENEUTRAL & SMART CITIES – του Προγράμματος Ορίζοντας Ευρώπη – HORIZON EUROPEαποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με στόχο την εύρεση βιώσιμων λύσεων μέσω της έρευνας και της καινοτομίας, σχετικά με τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Η σημασία της συγκεκριμένης Αποστολής είναι καθοριστική, καθώς πάνω από τους μισούς κατοίκους της γης ζουν σε αστικά μέρη, με πρόβλεψη το ποσοστό αυτό να φτάσει το 80% έως το 2050. Οι πόλεις και οι μητροπολιτικές περιοχές αποτελούν κέντρα οικονομικής δραστηριότητας, παραγωγής γνώσης, καινοτομίας και νέων τεχνολογιών, επηρεάζοντας την ποιότητα ζωής και τις εργασιακές συνθήκες των κατοίκων τους και συμβάλλοντας σημαντικά στις παγκόσμιες προκλήσεις.

Για να εγγραφείτε και να παρακολουθήσετε την εκδήλωση πατήστε εδώ.

Η ατζέντα της εκδήλωσης είναι διαθέσιμη εδώ.

Σχετικά αρχεία

Παρουσιάσεις διαδικτυακής ημερίδας

Βιντεοσκόπηση διαδικτυακής ημερίδας

Δελτίο Τύπου

Περισσότερες πληροφορίες:

Χριστιάνα Σιαμπέκου

Δίκτυο ΠΡΑΞΗ | Εθνικό Σημείο Επαφής στον Ορίζοντα 2020

Τηλ.: 210 3607690

Email: siambekou@praxinetwork.gr

Date

Ιούλ 07 2020
Expired!

Time

11:00 am - 1:30 pm