EIT Community New European Bauhaus Call for proposals-Citizen Engagement Activities

29-04-2022

Tags: none

Η Κοινότητα του EIT προσκαλεί τους αιτούντες να αναπτύξουν και να υποβάλουν αιτήσεις ευθυγραμμισμένες με την πρωτοβουλία New European Bauhaus που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη μακροπρόθεσμων λύσεων σε συνεργασία με τους πολίτες για την επίτευξη μετασχηματισμού που ανταποκρίνεται στις ανάγκες μιας ευρύτερης κοινότητας.
Η παρούσα πρόσκληση για έργα του ΕΙΤ στοχεύει να εργαστεί σε δραστηριότητες όπου οι πολίτες και οι τελικοί χρήστες καλούνται όχι μόνο να εντοπίσουν τις σχετικές προκλήσεις της πόλης τους που να ευθυγραμμίζονται με τις προκλήσεις του Νέου Ευρωπαϊκού Bauhaus, αλλά και να εξουσιοδοτηθούν να συνδημιουργήσουν πιθανές λύσεις. Αναμένεται να ενθαρρύνει/παρακινήσει την υιοθέτηση πιο βιώσιμων συνηθειών, μέσω της από κοινού δημιουργίας νέων προϊόντων, υπηρεσιών ή λύσεων με τους πολίτες, ενδυναμώνοντας τους πολίτες να εφαρμόσουν νέες λύσεις στις κοινότητές τους και πυροδοτώντας αλλαγές επηρεάζοντας ενεργά τις τοπικές πολιτικές.
Επιπλέον, όλες οι προτάσεις πρέπει να ενσωματώσουν και να ενσωματώσουν και τις τρεις βασικές Νέες Ευρωπαϊκές αξίες του Bauhaus (αειφορία, αισθητική, συμπερίληψη) και τις τρεις βασικές αρχές του νέου ευρωπαϊκού Bauhaus (πολυεπίπεδη, συμμετοχική, διεπιστημονική προσέγγιση) στα έργα τους.
Δεδομένου του στόχου, των αναμενόμενων αποτελεσμάτων και των επιπτώσεων των έργων του 2022, θα χορηγηθούν επιχορηγήσεις για την εφαρμογή συν-σχεδιασμού του δημόσιου τομέα και κοινωνικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με στόχο την ανταπόκριση στις προκλήσεις του Νέου Ευρωπαϊκού Bauhaus:

• Επανασύνδεση με τη φύση -Πρόκληση NEB Κοινότητας EIT
• Επανακτώντας την αίσθηση της κοινότητας και του ανήκειν στο EIT Community NEB Challenge
• Δίνοντας προτεραιότητα στα μέρη και τους ανθρώπους που το χρειάζονται περισσότερο, η πρόκληση NEB της κοινότητας του EIT
• Η ανάγκη για μακροπρόθεσμο κύκλο ζωής και ολοκληρωμένη σκέψη στο βιομηχανικό οικοσύστημα Πρόκληση NEB Κοινότητας EIT

Μια αίτηση πρέπει να αντιμετωπίζει τουλάχιστον μία από τις προκλήσεις NEB της Κοινότητας του EIT που αναφέρονται παραπάνω.
Μια ιδιωτική ή δημόσια νομική οντότητα μπορεί να υποβάλει αίτηση, οι κοινοπραξίες δεν είναι επιλέξιμες.
Οι εταίροι και οι μη εταίροι των KICs είναι επιλέξιμοι για αίτηση.
The funding rate is 100% up to EUR 15.000 for each project.

Συνολικά οκτώ επιλεγμένα έργα (ιδανικά δύο προτάσεις ανά Πρόκληση ΕΦΕ Κοινότητας του EIT) μπορούν να υλοποιηθούν σε οκτώ περιφέρειες/πόλεις που βρίσκονται στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή στις συνδεδεμένες χώρες του Horizon Europe από την 1η Ιουλίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Στις 26 Απριλίου 2022 θα διοργανωθεί η Info Session & Match-making event. Για συμμετοχή, συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής έως τις 21 Απριλίου 2022.