ERC: έναρξη υποβολής προτάσεων και νέα διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης

13-07-2023

Σε συνέχεια της επίσημης δημοσίευσης του Προγράμματος Εργασίας του ERC για το 2024, ανακοινώθηκε η έναρξη της περιόδου υποβολής προτάσεων σε δύο προκηρύξεις του ERC, και συγκεκριμένα για το ERC Starting Grant 2024 και το ERC Synergy Grant 2024. Οι καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής προτάσεων για τις δύο προκηρύξεις είναι στις 24 Οκτωβρίου 2023 και στις 8 Νοεμβρίου 2023 αντίστοιχα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμβουλευτούν το επίσημο υποστηρικτικό υλικό που επιμελείται η ERCEA. Για το ERC Starting Grant 2024, το χρονοδιάγραμμα της αξιολόγησης βρίσκεται αναρτημένο εδώ, ενώ οι οδηγίες υποβολής είναι διαθέσιμες εδώ. Για το ERC Synergy Grant 2024, οι οδηγίες υποβολής είναι διαθέσιμες εδώ και το χρονοδιάγραμμα της αξιολόγησης είναι διαθέσιμο εδώ. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στα αρμόδια Εθνικά Σημεία Επαφής στο erc@praxinetwork.gr. Όσον αφορά την προκήρυξη ERC Advanced Grant 2024, για την οποία θα ισχύσει για πρώτη φορά το μοντέλο χρηματοδότησης κατ' αποκοπή (lump sum), η λίστα συχνών ερωτήσεων έχει ήδη αναρτηθεί στη σχετική ιστοσελίδα, αρκετά νωρίτερα από την έναρξη της προθεσμίας υποβολής προτάσεων, η οποία είναι στις 29 Μαΐου 2024.

Ανακοινώθηκε επίσης η έναρξη λειτουργίας της νέας, βελτιωμένης έκδοσης της διαδικτυακής πλατφόρμας ERC dashboard, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την υποβολή προτάσεων και τα χρηματοδοτούμενα έργα, ταξινομημένες ανά παραμέτρους όπως η χώρα φιλοξενίας, η χρονολογία έναρξης, η κατηγορία προκηρύξεων και η κατηγορία πάνελ αξιολόγησης.