‘Innovation Factory 2022’ : Πρόγραμμα υποστήριξης από το EIT Digital για DeepTech StartUps

29-07-2022

Tags:

Το πρόγραμμα ‘Innovation Factory 2022’ σχεδιάστηκε από το EIT Digital για την υποστήριξη αρχικού σταδίου νεοφυών επιχειρήσεων υπερπροηγμένης ψηφιακής τεχνολογίας.

Το πρόγραμμα εργασίας του ‘Innovation Factory 2022’ έχει σχεδιαστεί με βάση την Στρατηγική Ατζέντα Καινοτομίας 2022—2024 του EIT Digital, το οποίο αναγνωρίζει πέντε τομείς εστίασης : Ψηφιακή Τεχνολογία (Digital Tech),Ψηφιακή Βιομηχανία (Digital Industry), Ψηφιακές Πόλεις (Digital Cities), Ψηφιακή Ευημερία (Digital Wellbeing) και Ψηφιακή Οικονομία (Digital Finance).

Οι προτάσεις που αναζητά το πρόγραμμα, αφορούν την παρουσίαση μίας συγκεκριμένης τεχνολογικής λύσης για ένα σημαντικό επιχειρηματικό πρόβλημα, ευθυγραμμισμένη με έναν από τους 5 τομείς εστίασης που αναφέρθηκαν πιο πάνω.

Επιπλέον κριτήρια για την επιλογή μιας πρότασης είναι η ύπαρξη μίας καλά ορισμένης επιχειρηματικής ομάδας, η προσέλκυση πελατών και οι ιδιωτικές επενδύσεις στην επιχείρηση. Επίσης, ζητούνται προτάσεις που να συμβάλουν στην οικονομική βιωσιμότητα του EIT Digital. Τέλος, θα δοθεί προτεραιότητα σε προτάσεις από πανευρωπαϊκές ομάδες από επιχειρηματικούς, εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς οργανισμούς.

Οι προτάσεις που θα επιλεχθούν θα λάβουν την υποστήριξη του EIT Digital. Αυτό μεταφράζεται σε συγχρηματοδότη της ιδέας για ανάπτυξη της επιχείρησης και την προσέλκυση νέων πελατών και χρηματοδότησης.

Το πρόγραμμα θα λαμβάνει συνεχόμενα προτάσεις μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου 2022. Σημειώνεται πως αυτή η ημερομηνία είναι καταληκτική και δεν θα υπάρξουν παρατάσεις.

Οι αποδεκτές προτάσεις θα ξεκινήσουν αμέσως μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της διαδικασίας επιλογής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα και την διαδικασία επιλογής, μπορείτε να συμβουλευτείτε το επίσημο έγγραφο του Innovation Factory 2022.

Επίσης, μπορείτε να λάβετε μέρος στην επόμενη ενημερωτική συνάντηση για το πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Σεπτεμβρίου 2022. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται εδώ.

Τέλος, στις 13 Οκτωβρίου 2022 θα διοργανωθούν διαδικτυακά οι συναντήσεις γνωριμίας ‘Innovation Factory’. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.