EIT HEI Initiative: €1,34 Εκατ. για την ενίσχυση της ποιότητας και ανταγωνιστικότητας της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ευρώπη

27-09-2024

Η πρωτοβουλία Higher Education Initiative (HEI) του European Institute of Innovation and Technology (EIT), EIT HEI Initiative προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους για υποβολή προτάσεων εντός του 2024, με στόχο τη μετατροπή των ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης σε κόμβους καινοτομίας και επιχειρηματικότητας σε όλη την Ευρώπη. Η 4η σε σειρά προκήρυξη δίνει τη δυνατότητα σε ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης και επιχειρηματικούς εταίρους να συνεργαστούν σε καινοτόμα έργα που θα ενισχύσουν την ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής ανώτατης εκπαίδευσης.

Βασικά Στοιχεία της Προκήρυξης

Βελτίωση της έρευνας και της μεταφοράς τεχνολογίας από την ανώτατη εκπαίδευση, καθώς και υποστήριξη της δημιουργίας επιχειρήσεων μέσω της ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης και επιχειρηματικών εταίρων.

Χρηματοδότηση: Έως 42 έργα θα χρηματοδοτηθούν, με κάθε επιλεγμένο έργο να έχει συνολική διάρκεια 25 μηνών και συνολικό προϋπολογισμό €1,34 εκ. ευρώ. Η χρηματοδότηση θα κατανέμεται σε δύο φάσεις:

Φάση 1 (1 Απριλίου έως 31 Δεκεμβρίου 2025): Έως 540.000 ευρώ

Φάση 2 (1 Ιανουαρίου 2026 έως 30 Απριλίου 2027): Έως 800.000 ευρώ*

*Η χρηματοδότηση της Φάσης 2 εξαρτάται από την επιτυχή ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων της Φάσης 1 και την έγκριση της Συμφωνίας Επιχορήγησης (Grant Agreement) 2026-2027 από το EIT.

Δύο Άξονες (Strands): Οι αιτούντες θα πρέπει να επιλέξουν έναν από τους ακόλουθους άξονες για να υποβάλουν αίτηση: Άξονας Α: Ανάπτυξη ικανοτήτων καινοτομίας και επιχειρηματικότητας σε ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης (HEIs) και Άξονας Β: Ανάπτυξη ικανοτήτων καινοτομίας και επιχειρηματικότητας σε HEIs για την ενίσχυση της Deep Tech καινοτομίας.

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων: 12 Δεκεμβρίου 2024, 17:00 CET

Επιπλέον Πληροφορίες & Υποστήριξη

Πλατφόρμα Δικτύωσης και Εύρεσης Συνεργατών: Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, μια ειδική πλατφόρμα στο Conversation Starter επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους να βρουν κατάλληλους συνεργάτες για την υποβολή προτάσεων. Συμπληρώστε το προφίλ σας και ξεκινήστε την αναζήτηση!

Ενημερωτικές Συνεδρίες (Information Session): Διοργανώνονται διαδικτυακές ενημερωτικές συνεδρίες για να καθοδηγήσουν τους αιτούντες στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων.

Σημαντικές Ημερομηνίες

Δημοσίευση Προκήρυξης: Σεπτέμβριος 2024

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων: 12 Δεκεμβρίου 2024

Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων: Μάρτιος 2025

Έναρξη Φάσης 1: Απρίλιος 2025

Έναρξη Φάσης 2: Ιανουάριος 2026

Λήξη Έργων: Απρίλιος 2027