Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας: Επίσημη διαδικτυακή εκδήλωση έναρξης, 18-19 Μαρτίου 2021

Επίσημη εκδήλωση έναρξης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας  (European Innovation Council – EIC ) στις 18 και 19 Μαρτίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά.

Πρόκειται για διήμερη εκδήλωση, όπου την πρώτη ημέρα θα ανακοινωθούν οι πρώτες προκηρύξεις του EIC, θα απευθύνουν χαιρετισμό εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμών και των κρατών-μελών, ενώ εκπρόσωποι επιχειρήσεων και οργανισμών  θα μιλήσουν για θέματα, όπως η συμβολή της επιστήμης στη δημιουργία νέων αγορών, επενδύσεις σε deep tech και η συμβολή του #EIC στην δημιουργία ανθεκτικών οικοσυστημάτων.

Η δεύτερη ημέρα, 19 Μαρτίου, θα είναι αφιερωμένη σε ερευνητικές ομάδες, επιχειρήσεις, startUps και επενδυτές, όπου θα παρουσιαστούν λεπτομέρειες για τις προκηρύξεις και τους κανόνες συμμετοχής.

Το EIC αποτελεί σημαντικό κομμάτι του προγράμματος πλαίσιο «Ορίζοντας Ευρώπη» με προϋπολογισμό 10 δις ευρώ και σημαντική αναμενόμενη συμβολή στην κλιμάκωση ρηξικέλευθων καινοτομιών για τη δημιουργία νέων αγορών και την επίτευξη στόχων της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και του Σχεδίου Ανάκαμψης.

Περισσότερες πληροφορίες: https://ec.europa.eu/info/news/launch-new-european-innovation-council-2021-mar-03_en

Tags:

Date

Μαρ 19 2021
Expired!

Time

Ώρα Ελλάδος
9:30 am - 11:30 am