Ανακοίνωση των αποτελεσμάτων MSCA COFUND 2023

29-07-2024

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της πρόσκλησης MSCA COFUND 2023, προσφέροντας 96,2 εκατομμύρια ευρώ για τη χρηματοδότηση 27 ερευνητικών έργων. Αυτά περιλαμβάνουν 12 διδακτορικά προγράμματα και 15 προγράμματα μεταδιδακτορικών υποτροφιών, με συμμετοχή από 13 χώρες.

Οι συντονιστικοί φορείς των επιλεγμένων έργων ανήκουν σε 13 χώρες, με τη Γαλλία και την Ισπανία να έχουν τις περισσότερες επιτυχίες (6 η καθεμία). Οι εταίροι-φορείς που συμμετεχουν στα επιλεγμένα έργα ανήκουν σε 26 χώρες, με τους ελληνικούς φορείς να συμμετέχουν σαν εταίροι σε 2 έργα MSCA COFUND 2023.

Τα επιλεγμένα έργα αφορούν διάφορους επιστημονικούς κλάδους και θα εκπαιδεύσουν τους νεαρούς ερευνητές σε διάφορους τομείς αιχμής όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η φωτονική, αγροδιατροφική τεχνολογία, οι επιστήμες υγείας και οι κβαντικές τεχνολογίες.

Τα έργα που χρηματοδοτούνται από το MSCA COFUND στοχεύουν στην ενίσχυση της διεθνούς κινητικότητας και της διεπιστημονικής έρευνας, παρέχοντας ευκαιρίες σε νέους και έμπειρους ερευνητές να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να συνεργαστούν με κορυφαία ερευνητικά κέντρα.

Οι ενδιαφερόμενοι ερευνητές και οργανισμοί καλούνται να προετοιμάσουν τις αιτήσεις τους για τον επόμενο γύρο χρηματοδότησης, ο οποίος λήγει στις 26 Σεπτεμβρίου 2024.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.