Cluster 3 – Civil security for society: Προκηρύξεις 2024

26-06-2024

Tags:

Οι προκηρύξεις 2024 για τη θεματική περιοχή Cluster 3 - Civil security for society του Ορίζοντα Ευρώπη ανοίγουν στις 27 Ιουνίου. Η καταληκτική ημερομηνία για υποβολή προτάσεων είναι στις 20 Νοεμβρίου 2024 και ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 193,6 εκατ. ευρώ.

Πιο αναλυτικά, οι προκηρύξεις, ο αριθμός των θεμάτων και ο προϋπολογισμός ανά προκήρυξη παρουσιάζονται παρακάτω:

Call Fighting Crime and Terrorism 2024: 8 topics,  41,7 εκατ. ευρώ

Call Border Management 2024: 5 topics, 29 εκατ. ευρώ

Call Resilient Infrastructure 2024: 3 topics, 16 εκατ. ευρώ

Call Disaster-Resilient Society 2024: 5 topics, 30 εκατ. ευρώ

Call Support to Security Research and Innovation 2024: 2 topics, 16,5 εκατ. ευρώ

Call Increased Cybersecurity 2024: 2 topics, 60,4 εκατ. ευρώ

Οι προκηρύξεις και το επικαιροποιημένο πρόγραμμα εργασίας είναι διαθέσιμα στο EU Funding & Tenders Portal.

Οι προκηρύξεις παρουσιάσθηκαν κατά την επίσημη ενημερωτική εκδήλωση Cluster 3 - Civil Security for Society Info Day and Brokerage Event που διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το δίκτυο των Εθνικών Σημείων Επαφής SEREN5 στις 12 και 13 Ιουνίου στις Βρυξέλλες. Την πρώτη μέρα παρουσιάσθηκαν αναλυτικά όλες οι προκηρύξεις καθώς και άλλα θέματα: κανόνες συμμετοχής, διαδικασία ελέγχου της ασφάλειας των προτάσεων, ενσωμάτωση των κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών στις προτάσεις, ρόλος φορέων όπως FRONTEX, EUROPOL κ.ά. Τη δεύτερη μέρα πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο ειδικά για την ενσωμάτωση των κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών, καθώς και το σχέδιο για την επικοινωνία, τη διάχυση και την αξιοποίηση στις προτάσεις. Όλες οι παρουσιάσεις καθώς και τα βίντεο των δύο ημερών είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης εδώ.

Η εκδήλωση περιλάμβανε και δράσεις δικτύωσης για αναζήτηση εταίρων και σχηματισμό κοινοπραξιών. Διμερείς συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Brokerage Event, ενώ στο Pitch Session οι ενδιαφερόμενοι παρουσίασαν ιδέες για προτάσεις και την εξειδίκευση του φορέα τους. Οι παρουσιάσεις του Pitch Session είναι επίσης διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης εδώ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συνεχίσουν να αναζητούν ευκαιρίες συνεργασίας μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας SeReMa (Security Research Map) που παρέχει το δίκτυο των Εθνικών Σημείων Επαφής SEREN5. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δημιουργήσουν το προφίλ τους, να αναζητήσουν προφίλ άλλων συμμετεχόντων και να επικοινωνήσουν απευθείας με πιθανούς συνεργάτες πραγματοποιώντας ακόμη και διαδικτυακές συναντήσεις. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την προθεσμία των προκηρύξεων. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.