EIT Summit 2024

28-02-2024

Tags:

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος Κορυφής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας «EIT Summit 2024» στις Βρυξέλλες, την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024. Την έναρξη της Συνόδου κήρυξαν ο καθ. Νεκτάριος Ταβερναράκης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΙΤ και Πρόεδρος του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), και ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Για 10η φορά φέτος το ΕΙΤ απένειμε βραβεία σε κορυφαίες καινοτομίες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, στους τομείς του κλίματος, της ενέργειας, της ψηφιοποίησης, των τροφίμων, της υγείας, της μεταποίησης, των πρώτων υλών και της κινητικότητας, τα οποία ανακοινώθηκαν σε τελετή που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της Συνόδου του EIT στις Βρυξέλλες. Είκοσι εξαιρετικοί υποψήφιοι από 15 ευρωπαϊκές χώρες προτάθηκαν για τα Βραβεία EIT 2024, αφού διαγωνίστηκαν σε έναν διαδικτυακό ημιτελικό στις 14 Φεβρουαρίου 2024, από τον οποίο εννέα φιναλίστ προκρίθηκαν στη δημόσια τελετή βράβευσης.

Δείτε ολόκληρη τη σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του ΙΤΕ εδώ. Περισσότερα για την εκδήλωση καθώς και συνεντεύξεις των νικητών των βραβείων μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του EIT εδώ.