Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα 2022 (EU Green Week 2022)

11-05-2022

Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα (EU Green Week) αποτελεί μία ετήσια διοργάνωση που δίνει την ευκαιρία δημόσιου διαλόγου για την ευρωπαϊκή περιβαλλοντική πολιτική. Συμμετέχουν φορείς χάραξης πολιτικής, κορυφαίοι περιβαλλοντολόγοι καθώς και άλλοι ενδιαφερόμενοι φορείς από την Ευρώπη και αλλού. Η φετινή διοργάνωση εστιάζει στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, την ευρωπαϊκή στρατηγική για βιώσιμη και μετασχηματιστική ανάπτυξη που στοχεύει σε μία Ευρώπη αποδοτική ως προς τη χρήση των πόρων και κλιματικά ουδέτερη έως το 2050.

Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα 2022 θα λάβει χώρα από τις 30 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου 2022. Το συνέδριο που θα διοργανωθεί σε υβριδική μορφή θα ξεκινήσει στις 30 Μαΐου με συζήτηση υψηλού επιπέδου σχετικά με την ευρωπαϊκή περιβαλλοντική πολιτική σε περιόδους κρίσης. Την επόμενη μέρα, τρία σημαντικά θέματα που αφορούν τον μετασχηματισμό μπαίνουν στο προσκήνιο: η κυκλική οικονομία, η μηδενική ρύπανση και η βιοποικιλότητα. Κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδας, εκδηλώσεις συνεργατών (partner events) θα διοργανωθούν στην Ευρώπη και αλλού.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, την εγγραφή καθώς και τις εκδηλώσεις συνεργατών υπάρχουν στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης εδώ.