MSCA Postdoctoral Fellowships 2022 – υποβλήθηκαν 7 044 προτάσεις

26-09-2022

Η δεύτερη πρόσκληση του προγράμματος Μεταδιδακτορικών Υποτροφιών που χρηματοδοτούνται από τις Δράσεις Marie Skłodowska-Curie έκλεισε στις 14 Σεπτεμβρίου 2022.
Ο Ευρωπαϊκός Εκτελεστικός Οργανισμός Έρευνας έλαβε 7 044 προτάσεις (Ευρωπαϊκές υποτροφίες : 6.334 προτάσεις και Παγκόσμιες υποτροφίες: 710 προτάσεις). Συγκριτικά, υποβλήθηκαν 8.356 προτάσεις το 2021 και τελικά επιλέχθηκαν περισσότερες από 1.200 για χρηματοδότηση. Από φέτος ισχύουν οι περιορισμοί της εκ νέου υποβολής για τις προτάσεις που έλαβαν βαθμολογία κάτω του 70% στην προηγούμενη πρόσκληση.
Μέσω αυτής της πρόσκλησης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να χρηματοδοτήσει περισσότερα από 1.230 έργα, με ενδεικτικό προϋπολογισμό 257 εκατομμύρια ευρώ.
Οι μεταδιδακτορικές υποτροφίες MSCA ενισχύουν τις δημιουργικές και καινοτόμες δυνατότητες των ερευνητών που κατέχουν διδακτορικό δίπλωμα και επιθυμούν να αποκτήσουν νέες δεξιότητες μέσω προηγμένης κατάρτισης, διεθνούς, διεπιστημονικής και διατομεακής κινητικότητας.
Το πρόγραμμα ενθαρρύνει επίσης τους ερευνητές να εργαστούν σε έργα έρευνας και καινοτομίας στον μη ακαδημαϊκό τομέα και είναι ανοιχτό σε ερευνητές που επιθυμούν να επανενταχθούν στην Ευρώπη καθώς και σε ερευνητές με υψηλές δυνατότητες που επιδιώκουν να συνεχίσουν τη σταδιοδρομία τους στον τομέα της έρευνας.
Οι μεταδιδακτορικές υποτροφίες MSCA είναι ανοιχτές σε άριστους ερευνητές οποιασδήποτε εθνικότητας.
Οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της αξιολόγησης στα μέσα Φεβρουαρίου 2023.