Δίκτυο ΠΡΑΞΗ:
Αθήνα | Ηράκλειο | Θεσσαλονίκη | Βόλος | Πάτρα
Κεντρικά Γραφεία: Kολοκοτρώνη 8, 105 61, Αθήνα Τηλ:. 210 360 7690
21-11-2024
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε πρόσφατα την ανανεωμένη έκδοση του Horizon Results Booster - γνωστό και ως Βooster - με σκοπό να βοηθήσει τους δικαιούχους του Ορίζοντα Ευρώπη να αξιοποιήσουν τα ερευνητικά και καινοτόμα αποτελέσματα τους με σκοπό να αυξήσουν το αντίκτυπό τους. Το Βooster θα ισχύσει μέχρι το 2028 και θα παρέχει δωρεάν στοχευμένη καθοδήγηση (coaching) και βοηθάει τους ενδιαφερόμενους στο να αναπτύσσουν στρατηγικές, business plans, εκτίμησεις κίνδυνου, κα.
Ανάλογα με τους τύπους των αποτελεσμάτων που θα παραχθούν, η καθοδήγηση που παρέχεται μπορεί να βοηθήσει στην εισαγωγή μιας καινοτομίας στην αγορά, στη διάδοση και προβολή των σχετικών ευρημάτων στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής ή στον εντοπισμό ευκαιριών για περαιτέρω έρευνα σε εφαρμοσμένο επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό, η Γενική Διεύθυνση Έρευνας και Καινοτομίας, RTD, διοργανώνει στις 22 Νοεμβρίου 2024, εκδήλωση ενημέρωσης για τους ενδιαφερόμενους.
Γενικές πληροφορίες σχετικά με την πρωτοβουλία του Horizon Results Booster
Η μεγιστοποίηση του αντίκτυπου της έρευνας που χρηματοδοτείται από την ΕΕ, η ανάπτυξη των αποτελεσμάτων και η δημιουργία αξίας είναι από τους βασικούς στόχους της επένδυσης της ΕΕ στην έρευνα και την καινοτομία. Πολλές ανακαλύψεις και καινοτομίες δεν αξιοποιούνται μετά το πέρας ενός έργου. Για την γεφύρωση του χάσματος μεταξύ της επίτευξης των αποτελεσμάτων και του αντίκτυπού τους στην πράξη, η πρωτοβουλία Booster αποσκοπεί στην αύξηση τόσο της διάδοσης όσο και εκμετάλλευσης των αποτελεσμάτων έρευνας και καινοτομίας μέσω πολλών και διαφορετικών υπηρεσιών που παρέχονται δωρεάν.
Στο πλαίσιο του Horizon Results Booster (2020-2024), περισσότερα από 1700 έργα έλαβαν υποστήριξη, ωφελώντας περισσότερους από 4000 οργανισμούς για να μοιραστούν και να χρησιμοποιήσουν τις ανακαλύψεις τους με σκοπό να επιφέρουν πραγματικό αντίκτυπο. Οι επιχειρήσεις αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 40% των δικαιούχων του Booster μέχρι στιγμής, ακολουθούμενες από ιδρύματα τριτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (25%), ερευνητικούς οργανισμούς (21%) και δημόσιους φορείς (7%).
Για να εγγραφείτε στην πλατφόρμα πατήστε εδώ