Οι δράσεις MSCA θα χρηματοδοτήσουν ερευνητές από την Ουκρανία με 10 εκ ευρώ – Εκδήλωση ενημέρωσης στις 28 Αυγούστου 

09-08-2024

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την περαιτέρω χρηματοδότηση των εκτοπισμένων ερευνητών από την Ουκρανία με 10 εκ. ευρώ του, μέσω του προγράμματος Ορίζοντας Ευρώπη και συγκεκριμένα του MSCA4Ukraine initiative.

Η συγκεκριμένη δράση έχει βοηθήσει από το 2023, 125 εκτοπισμένους ερευνητές από την Ουκρανία να βρούν εργασία σε 21 χώρες. Ο νέος προυπολογισμός θα επιτρέψει σε 50 ακόμα ερευνητές να συνεχίσουν με ασφάλεια την εργασία τους στην ακαδημαική κοινότητα, σε επιχειρήσεις και ερευνητικά κέντρα σε χώρες της ΕΕ και σε συνδεδεμένες (associated) χώρες με το πρόγραμμα Ορίζοντας Ευρώπη.

Η δράση αυτή προσφέρει επιπλέον υποστήριξη στους οργανισμούς που θα φιλοξενήσουν ερευνητές από την Ουκρανία από 8 μήνες έως και 2 χρόνια και θα τους προσφέρουν εκπαίδευση, καθοδήγηση και νέες ευκαιρίες.

Επίσης, η δράση στηρίζει τους ερευνητές με οικογένεια, αλλά και ερευνητές με ειδικές ανάγκες.

Η νέα προκήρυξη άνοιξε στις 5 Αυγούστου και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν την πρόταση τους έως τις 5 Σεπτεμβρίου. Επίσης, στο MSCA4Ukraine website, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορέσουν να βρουν

Πληροφορίες

Frequently asked questions

Οι χρηματοδοτούμενες προτάσεις αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2025.

Παρακολουθείστε πάλι εδώ την σχετική εκδήλωση ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε στις 14 Ιουνίου 2024.

Η επόμενη εκδήλωση ενημέρωσης θα πραγματοποιηθεί στις 28 Αυγούστου, στις 15:00 ώρα Ελλάδος.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες: https://marie-sklodowska-curie-actions.ec.europa.eu/news/msca-will-provide-an-additional-eu10-million-to-support-displaced-researchers-from-ukrainehttps://marie-sklodowska-curie-actions.ec.europa.eu/news/msca-will-provide-an-additional-eu10-million-to-support-displaced-researchers-from-ukraine.