Save the date: διαδικτυακή εκδήλωση δικτύωσης «MSCA science-policy matchmaking event»

25-05-2023

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνει στις 20 Ιουνίου 2023 τη δεύτερη ετήσια διαδικτυακή εκδήλωση δικτύωσης «MSCA science-policy matchmaking event». Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνέχεια της επιτυχημένης πρώτης πιλοτικής εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε το 2022. Η διοργάνωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Οργανισμού Έρευνας (European Executive Research Agency, REA). Η παρακολούθηση είναι δωρεάν, κατόπιν εγγραφής μέσω του σχετικού συνδέσμου.

Η εκδήλωση έχει ως στόχο να φέρει κοντά ερευνητές και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, ώστε να συζητήσουν τις ευκαιρίες που παρέχουν οι Δράσεις Marie Skłodowska-Curie (Marie Skłodowska-Curie Actions, MSCA) στους ερευνητές με σκοπό τη σύντομη απόσπαση ή τοποθέτηση σε φορείς δημόσιας διοίκησης. Η εκδήλωση θα είναι μια ευκαιρία για συζήτηση σχετικά με τις ανάγκες επιστημονικής κατάρτισης στον δημόσιο τομέα και τη διαθέσιμη τεχνογνωσία για την κάλυψη αυτών των αναγκών.

Στην περσινή εκδήλωση έγινε ανταλλαγή απόψεων μεταξύ υπευθύνων χάραξης πολιτικής και ερευνητών σχετικά με τις προοπτικές μελλοντικής συνεργασίας, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί και φέτος. Η φετινή εκδήλωση θα παρέχει επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τα διαθέσιμα εργαλεία για την αντιστοίχιση μεταξύ των ερευνητών και των φορέων που μπορούν να τους φιλοξενήσουν πέρα από τον ακαδημαϊκό χώρο.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι οι φετινές προκηρύξεις των Δράσεων MSCA, τόσο για τα διδακτορικά δίκτυα, όσο και για τις μεταδιδακτορικές υποτροφίες, είναι ανοικτές για υποβολή προτάσεων, με καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής στις 28 Νοεμβρίου και 13 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα.