Save the Date: EU Green Week 2023

06-04-2023

Ανακοινώθηκαν επίσημα οι ημερομηνίες διεξαγωγής της φετινής διοργάνωσης EU Green Week. Η EU Green Week διοργανώνεται κάθε χρόνο στις Βρυξέλλες από τη Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος (Directorate General for Environment) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ως κύριο αντικείμενο της φετινής διοργάνωσης επιλέχτηκε ο θεματικός άξονας "Delivering a Net-Zero World". Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 6 και 11 Ιουνίου 2023, ενώ αποτελείται από ένα συνέδριο (6-7 Ιουνίου) και μια σειρά από εκδηλώσεις συνεργατών (Partner Events, 8-11 Ιουνίου) που θα εστιάζουν παράλληλα σε θεματικές του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν προσκεκλημένοι ομιλητές από τον κόσμο της χάραξης πολιτικών, των επιχειρήσεων, των ΜΚΟ και του ερευνητικού και ακαδημαϊκού κόσμου, οι οποίοι θα επικεντρωθούν στις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά στη χάραξη πολιτικής στους τομείς της βιοποικιλότητας, της κυκλικής οικονομίας και της μηδενικής ρύπανσης. Μία σειρά από στοχευμένες συνεδρίες θα εστιάσουν σε πιο τεχνικά ζητήματα, ώστε να καλύψουν τις απαιτήσεις του εξειδικευμένου κοινού.

Οι κεντρικές ομιλίες είναι διαθέσιμες εδώ. Θα υπάρχει δυνατότητα και για διαδικτυακή παρακολούθηση, ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι ενθαρρύνονται να παραστούν διά ζώσης, ώστε να επωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότερο από τις προσφερόμενες δυνατότητες δικτύωσης. Περισσότερες πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω του hashtag #EUGreenWeek.