Study Visit ερευνητών από χώρες widening στο Turku University of Applied Sciences

01-10-2024

To Δίκτυο ΠΡΑΞΗ/ΙΤΕ ως Εθνικό Σημείο Επαφής για τη θεματική WIDERA του Ορίζοντα Ευρώπη αποτελεί έναν από τους ηγετικούς εταίρους του αντίστοιχου ευρωπαϊκού έργου των εθνικών σημείων επαφής NCP_WIDERA.NET με πληθώρα δραστηριοτήτων τόσο για τη βελτίωση των υπηρεσιών των εθνικών σημείων επαφής όσο και για τους φορείς που ενδιαφέρονται στο πρόγραμμα.

Στο πλαίσιο αυτό, το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ σε συνεργασία με τον οργανισμό Research Council of Finland, διοργάνωσε στα τέλη Σεπτεμβρίου, τριήμερη επίσκεψη στο Turku University of Applied Sciences. 15 ερευνητές από 10 χώρες που συγκαταλέγονται στις χώρες widening, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας φιλοξενήθηκαν από τον φιλανδικό οργανισμό με σκοπό την επέκταση του συνεργατικού τους δικτύου με άξονα την μελλοντική συνεργασία στον Ορίζοντα Ευρώπη καθώς και τη μεταφορά καλών πρακτικών όσον αφορά στις δομές υποστήριξης της έρευνας και του προσωπικού που ασχολείται με αυτό (Research Management and Administration).

Κατά τη διάρκεια της δράσης Study Visit, ερευνητές από την Τουρκία, την Ελλάδα, την Αλβανία, το Κόσοβο, τη Σερβία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Κροατία, την Αρμενία, την Μολδαβία και τις Κανάριες Νήσους είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν στοχευμένες συναντήσεις με ερευνητικές ομάδες στον τομέα της ενέργειας, των υλικών, των υδάτινων πόρων και των κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών. Με τη βοήθεια του Δικτύου ΠΡΑΞΗ ως εθνικού σημείου επαφής για τον Ορίζοντα και συγκεκριμένα για τη θεματική WIDERA, οι συμμετέχοντες εντόπισαν κατάλληλες προκηρύξεις για τις συνεργατικές ιδέες που εκφράστηκαν και πλέον είναι έτοιμη να συζητήσουν σε επόμενο επίπεδο.

Η δράση study visit πλαισιώθηκε από την παρουσία της ιεραρχίας του Turku University of Applied Sciences, ακόμα και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, με στόχο να τονίσουν την ισχυρή διάθεση για συνεργασία σε επίπεδο ιδρυμάτων και οικοσυστημάτων.