To EIC χρηματοδοτεί 35 καινοτόμα έργα με 3,5 εκ. ευρώ μέσω του εργαλείου “Launchpad”

10-02-2021

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας (European Innovation Council-EIC) μέσω του εργαλείου “Innovation Launchpad” υποστηρίζει καινοτόμα έργα, προερχόμενα από το πρόγραμμα “Pathfinder”, προκειμένου να εξετάσουν τις προοπτικές εμπορικής αξιοποίησης επαναστατικών τεχνολογιών.

Κατά την τελευταία προθεσμία υποβολής, το EIC επέλεξε 35 έργα με γνώμονα την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας και την καλλιέργεια μιας πιο ανοικτής κουλτούρας προς την καινοτομία και την εμπορική της αξιοποίηση.

Ανάμεσα στις επιτυχημένες προτάσεις που θα λάβουν υποστήριξη από το “Innovation Launchpad” συμμετέχουν η ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση “Lime Technology” και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας. Στοιχεία για τα 35 επιλεχθέντα έργα είναι διαθέσιμα εδώ.

Το “Innovation Launchpad” παρέχει δυνατότητα για μελέτη αγοράς, διερεύνηση τρόπων εμπορικής αξιοποίησης, εκτίμηση της τεχνολογικής ωριμότητας, καθώς και αξιοποίηση των δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας συχνά μέσω δημιουργίας νεοφυών επιχειρήσεων (startup) ή τεχνοβλαστών (spin-off).

Στατιστικά της προκήρυξης“Innovation Launchpad” με προθεσμία υποβολής την 14η Οκτωβρίου 2020:

- 118 επιλέξιμες προτάσεις

- 35 επιλεγμένες προτάσεις προς χρηματοδότηση

- 23% των συμμετεχόντων σε επιτυχημένες προτάσεις είναι Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, 38% μικρομεσαίες επιχειρήσεις, 23% ερευνητικά ιδρύματα και 17% ιδιωτικοί οργανισμοί