Παρουσίαση του προγράμματος εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας για το 2023

30-11-2022

Το Πρόγραμμα Εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας (European Innovation Council - EIC) για το 2023 θα παρουσιαστεί σε ολοήμερη διαδικτυακή εκδήλωση στις 13 Δεκεμβρίου 2022. Η ενημερωτική εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη στους πιθανούς αιτούντες, ενώ θα παρουσιαστεί μια επισκόπηση των όσων έχουν ήδη επιτευχθεί στο πλαίσιο των προηγούμενων προγραμμάτων εργασίας. Οι ενημερωτικές παρουσιάσεις θα εστιάσουν γύρω από τα τρία χρηματοδοτικά εργαλεία του EIC και συγκεκριμένα των EIC Pathfinder, Transition και Accelerator.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας, με προϋπολογισμό 10,1 δισεκατομμύρια ευρώ (2021-2027), διαδραματίζει ήδη σημαντικό ρόλο στο ευρωπαϊκό οικοσύστημα καινοτομίας. Υποστηρίζει ερευνητές και επιχειρηματίες καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους από την ιδέα στην αγορά και την καλλιέργεια καινοτομιών βαθιάς τεχνολογίας. Κατά την επερχόμενη ενημερωτική εκδήλωση, εμπειρογνώμονες του EIC θα μιλήσουν για τις κύριες καινοτομίες του Προγράμματος Εργασίας για το 2023, αλλά και για τα αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα. Επιπλέον, οι ομιλητές θα παρέχουν μια επισκόπηση σχετικά με τρία κύρια προγράμματα χρηματοδότησης που παρέχονται από το EIC:

EIC Pathfinder: για προηγμένη έρευνα σχετικά με πρωτοποριακές τεχνολογίες ή τεχνολογίες που αλλάζουν το παιχνίδι.

EIC Transition: για τη μετατροπή των ερευνητικών αποτελεσμάτων σε ευκαιρίες καινοτομίας.

EIC Accelerator: για μεμονωμένες εταιρείες να αναπτύξουν και να κλιμακώσουν πρωτοποριακές καινοτομίες με υψηλό κίνδυνο και υψηλό αντίκτυπο.

Το link για το live streaming είναι διαθέσιμο εδώ: https://webcast.ec.europa.eu/european-innovation-council-online-info-day-work-programme-2023