European Innovation Council και Startup Europe: Ενώνουν τις δυνάμεις τους!

15-06-2021

Σταθερά προσηλωμένο στην επίτευξη συνεργειών με φορείς του οικοσυστήματος στήριξης μΜΕ και MidCaps, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας (European Innovation Council – EIC) ενώνει τις δυνάμεις του με την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία Startup Europe με στόχο την ενίσχυση των Startups που αναπτύσσουν ψηφιακές και υπερπροηγμένες τεχνολογίες (deeptech).

Η συνεργασία αυτή πλαισιώνεται από σχετική προκήρυξη Horizon-EIC-2021-STARTUPEU-01-01 ύψους 6 εκ. ευρώ με καταληκτική ημερομηνίας υποβολής στις 22 Σεπτεμβρίου 2021. Η εν λόγω προκήρυξη καλεί τους  φορείς διαμόρφωσης του οικοσυστήματος των Startups να καταθέσουν ιδέες για την ενίσχυσή αυτών που δραστηριοποιούνται σε στρατηγικούς τομείς  του digital και deeptech. Σκοπός της στήριξης των Startups είναι η κλιμάκωση των  καινοτομιών τους στην Ευρώπη και η εξοικείωσή τους με τα χρηματοδοτικά εργαλεία του EIC.

Τα μελλοντικά έργα θα περιλαμβάνουν τις εξής παρεμβάσεις:

- ενίσχυση του ρόλου των Startups στην ανάπτυξη ψηφιακών τεχνολογιών και deeptech, όπως Artificial Intelligence, Advanced Computing, Cybersecurity, Next Generation Internet, Blockchain, IoT, Greentech και Fintech

- καλύτερη σύνδεση των Startups- δικαιούχων του EIC και των κατόχων σφραγίδας αριστείας με τα τοπικά και ευρωπαϊκά οικοσυστήματα

- ενίσχυση της ζήτησης για ψηφιακές και υπερπροηγμένες τεχνολογίες των Startups μέσω του εργαλείου Innovation Procurement και ενίσχυση άντλησης κεφαλαίων μέσω άλλων πρωτοβουλιών όπως ΙnvestEU, Digital Europe Programme και ιδιωτικών επενδυτών.

Μάθετε περισσότερα για την πρωτοβουλία Startup Europe εδώ.