European Innovation Council Transition: 27 έργα επιλέχθηκαν για να οδηγήσουν τις νέες τεχνολογίες από το εργαστήριο στην ετοιμότητα της αγοράς (market readiness)

15-03-2024

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας (EIC) επέλεξε 27 έργα μετά και την καταληκτική ημερομηνία του Σεπτεμβρίου του 2023. Κάθε μία από αυτές τις επιτυχείς προτάσεις, που επιλέχθηκαν μεταξύ 257 επιλέξιμων υποβολών, θα λάβει επιχορήγηση έως 2,5 εκατ. ευρώ. Οι επιλεγμένοι συμμετέχοντες προέρχονται από 16 κράτη μέλη της ΕΕ και χώρες που συνδέονται με το πρόγραμμα "Ορίζοντας Ευρώπη".
Τα έργα EIC Transition βασίζονται στα αποτελέσματα που προέκυψαν από τα έργα EIC Pathfinder, FET (Future and Emerging Technologies - ως προκάτοχος του EIC Pathfinder) ή Proof of Concept του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC), και στοχεύουν στην ωρίμανση των τεχνολογιών και στην αρχική οικοδόμηση της επιχειρηματικής ιδέας για τα πιθανά προϊόντα.


Τα 27 επιλεγμένα έργα είναι:
• 12 στο πλαίσιο του Open funding;
• 10 στο πλαίσιο του “Micro-Nano Bio devices” Challenge;
• 1 στο πλαίσιο του “Environmental intelligence” Challenge;
• 4 στο πλαίσιο του “Chip-scale optical frequency combs” Challenge.
Τα επιλεγμένα έργα θα έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του EIC Business Acceleration, συμπεριλαμβανομένων της προετοιμασίας, της καθοδήγησης και των εκδηλώσεων συνεργασίας. Τα έργα είναι επίσης επιλέξιμα για το πρόγραμμα ταχείας πρόσβασης στον EIC Accelerator για την υποστήριξη των φάσεων εμπορικής αξιοποίησης και επέκτασης.


Σύμφωνα με το πρόγραμμα εργασίας 2024, η επόμενη καταληκτική ημερομηνία για τις αιτήσεις EIC είναι η 18η Σεπτεμβρίου 2024.