European Innovation Procurement Awards (EUIPA) 2022: ανακοινώθηκαν οι φιναλίστ

26-10-2022

Έξι υποψήφιοι βρίσκονται στο τελικό στάδιο της δεύτερης έκδοσης των Ευρωπαϊκών Βραβείων για τη προμήθεια καινοτόμων προιόντων και υπηρεσιών (European Innovation Procurement Awards).
Με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας (EIC) στο πλαίσιο του Ορίζοντα Ευρώπη, τα Ευρωπαϊκά Βραβεία για τη προμήθεια καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, αναγνωρίζουν περιπτώσεις ισχυρών δημόσιων και ιδιωτικών αγοραστών που προωθούν πρακτικές προμηθειών καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών σε όλη την Ευρώπη. Τονίζεται επίσης τη σημασία της στενής συνεργασίας αγοραστή-προμηθευτή για τη διάθεση των καινοτόμων λύσεων στην αγορά.
Οι νικητές και οι επιλαχόντες κάθε κατηγορίας θα ανακοινωθούν στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαικού Συμβουλίου Καινοτομίας (European Innovation Council, EIC) στις 8 Δεκεμβρίου 2022.
Εκτός από την αναγνωρισμένη διάκριση, ο νικητής κάθε κατηγορίας θα ανταμειφθεί με 75.000€ ενώ κάθε επιλαχών θα λάβει 25.000€. Όλοι οι φιναλίστ θα κληθούν να συμμετάσχουν σε μια ομάδα πρωτοπόρων προμηθευτών για να επιδείξουν τον πειραματισμό τους και να αντλήσουν έμπνευση από εμπειρίες άλλων προμηθευτών.