IF23: Προκήρυξη Innovation Fund

10-12-2023

Το Innovation Fund αποτελεί το μεγαλύτερο χρηματοδοτικό εργαλείο κλιμάκωσης σε εμπορική κλίμακα καινοτόμων τεχνολογιών μηδενικών ρύπων εστιάζοντας στην παραγωγή ενέργειας και στη βιομηχανία.  Το Innovation Fund λειτουργεί μέσω ανταγωνιστικών προκηρύξεων (Calls) και διαγωνισμών (Auctions).

Η δράσεις IF23 Call και IF23 Auction είναι ανοικτές με καταληκτική ημερομηνία στις 9 Απριλίου και 8 Φεβρουαρίου 2024 αντίστοιχα.

Πιο συγκεκριμένα, η προκήρυξη IF23 Call θα έχει προϋπολογισμό 4 δισ. εκατομμύρια ευρώ, ο οποίος θα μοιραστεί σε 5 topics που αφορούν μικρής, μεσαίας και μεγάλης κλίμακας έργα σε αντικείμενα όπως η ανάπτυξη μηδενικών ρύπων τεχνολογιών, βιομηχανικές διεργασίες σε ενεργοβόρες βιομηχανίες και το ναυτιλιακό τομέα καθώς και σε πιλοτικά έργα (pilot for deep decarbonisation).  Οι κεφαλαιουχικές απαιτήσεις των έργων (CAPEX) εκτείνονται σε διάφορες κλίμακες μέχρι 2,5 εκατομμύρια ευρώ, 2,5-20 εκατομμύρια ευρώ (small scale projects),  20-100 εκατομμύρια ευρώ (medium scale projects) και πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ (large scale projects).