Innowide 2022: Προκήρυξη της Ευρωπαϊκής Σύμπραξης για Καινοτόμες ΜΜΕ

07-09-2022

Η φετινή Προκήρυξη της Ευρωπαϊκής Σύμπραξης για Καινοτόμες ΜΜΕ Innowwide 2022 είναι ανοικτή. Οι ενδιαφερόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στην Ευρωπαϊκή Σύμπραξη για καινοτόμες ΜΜΕ / Innowwide για επιχορήγηση που φτάνει τα 60.000 ευρώ, προκειμένου να αξιολογήσουν τη βιωσιμότητα των ερευνητικών ή εμπορικών τους φιλοδοξιών στις διεθνείς αγορές.

Μέσω της προκήρυξης αυτής, η ΕΕ ενθαρρύνει τις καινοτόμες ΜΜΕ να επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους σε αγορές σε όλο τον κόσμο. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επιλέξουν μια περιοχή και χώρα-στόχο και να βρουν έναν τοπικό εταίρο. Στη χρηματοδοτούμενη δράση, χρονικής διάρκειας έως έξι μηνών, μπορούν να καλυφθούν οι παρακάτω δραστηριότητες:

  • διεξαγωγή μελετών σκοπιμότητας αγοράς για καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, και
  • συνεργασία με ειδικούς που δραστηριοποιούνται στην επιλεγμένη χώρα-στόχο.

Για την υποβολή πρότασης είναι απαραίτητη η δημιουργία λογαριασμού στη σχετική πλατφόρμα. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη σχετική προκήρυξη. Η προθεσμία υποβολής για την Προκήρυξη Innowwide 2022 είναι η 15η Νοεμβρίου 2022, 18:00 ώρα Ελλάδας.

Η Ευρωπαϊκή Σύμπραξη για καινοτόμες ΜΜΕ / Innowwide συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος πλαισίου Ορίζοντας Ευρώπη.