Νέοι οδηγοί για τους ερευνητές και προσωπικό που συμμετέχουν στις δράσεις Marie Skłodowska-Curie

25-07-2024

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Εκτελεστικός Οργανισμός Έρευνας (REA) δημοσίευσαν νέους αναλυτικούς οδηγούς για τους ερευνητές και το προσωπικό που συμμετέχουν σε έργα που χρηματοδοτούνται από τις Δράσεις Marie Skłodowska-Curie (MSCA) στο πλαίσιο του Oρίζοντα Ευρώπη. Οι οδηγοί αυτοί παρέχουν χρήσιμες και πρακτικές πληροφορίες και αποτελούν ένα σημείο αναφοράς για όλους τους ερευνητές και τα μέλη του προσωπικού που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Που απευθύνονται

Σε MCSA fellows (γενικές πληροφορίες)
Early stage ερευνητές που συμμετέχουν σε Doctoral Networks
Εarly stage και μεταδιδακτορικοί ερευνητές που συμμετέχουν σε COFUND έργα
Προσωπικό που απασχολείται στην έρευνα και καινοτομία και συμμετέχει σε Staff Exchange έργα
Μεταδιδακτορικοί ερευνητές που συμμετέχουν σε Postdoctoral Fellowships

Τι περιλαμβάνουν οι οδηγοί
Οι οδηγοί παρέχουν πληροφορίες σχετικά με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

Προϋποθέσεις επιλεξιμότητας
Δικαιώματα και υποχρεώσεις ερευνητών και προσωπικού που περιλαμβάνουν: συνθήκες πρόσληψης, απόσπασης και απασχόλησης, υπηρεσίες υποστήριξης και πληροφόρησης, διαμονή και εποπτεία, επαγγελματική εξέλιξη (career development) και καθοδήγηση, μηχανισμοί υποβολής παραπόνων και πληροφορίες για τα σημεία επαφής
Αποζημιώσεις (allowances)
Προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση αποσπάσεων

Επιπλέον, οι οδηγοί περιλαμβάνουν πληροφορίες για θέματα όπως η ανοιχτή επιστήμη, η υπεύθυνη έρευνα και καινοτομία, η έμφυλη ισότητα και συμπερίληψη, η δεοντολογία και η ακεραιότητα στην έρευνα, τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, η επικοινωνία, η διάχυση και η αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας.

Γιατί είναι σημαντικοί οι οδηγοί αυτοί
Οι οδηγοί αυτοί είναι απαραίτητοι για όλους τους ερευνητές και τα μέλη του προσωπικού που συμμετέχουν στο πρόγραμμα MSCA. Παρέχουν αναλυτικές και σαφείς πληροφορίες για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, καθώς και για τις διαθέσιμες υπηρεσίες υποστήριξης. Συντονιστές και supervisors των έργων MSCA ενθαρρύνονται να προωθήσουν τους οδηγούς αυτούς στους ερευνητές και το προσωπικό των έργων τους.