Προσπάθεια για ανάπτυξη ικανοτήτων ενός εκατομμυρίου ατόμων στη βαθιά τεχνολογία (Deep-tech) μέχρι το 2025

09-11-2022

Στην προσπάθεια προώθησης, προσέλκυσης και διατήρησης ταλέντων Βαθιάς Τεχνολογίας (Deep Technology) που θα συμβάλλουν στην ψηφιακή και πράσινη μετάβαση, το ΕΙΤ, προκήρυξε κάλεσμα για τη δημιουργία νέας Πρωτοβουλίας Ταλέντων για την Ανάπτυξη Τεχνολογιών Αιχμής (Deep Tech Talent Initiative). Το πρόγραμμα στοχεύει στη δημιουργία μίας δεξαμενής ταλέντων Deep Science από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ 27. Καλεί συνεργάτες από διαφορετικές ομάδες (π.χ. μαθητές, οργανισμούς, εκπαιδευτικούς κ.ά.) για να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη ικανοτήτων ενός εκατομμυρίου ατόμων σε πεδία της βαθιάς τεχνολογίας, για τα επόμενα χρόνια.

Οι ενδιαφερόμενοι για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα θα πρέπει να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής στην οποία μπορούν να επιλέξουν σε ποια κατηγορία θέλουν να συμμετάσχουν (π.χ. στην οικονομική υποστήριξη), μέσα από την ιστοσελίδα του Deep Tech Talent Initiative.

Ταυτόχρονα με την ανακοίνωση της πρωτοβουλίας για τα ταλέντα βαθιάς τεχνολογίας (Deep Tech Talent Initiative), το ΕΙΤ ενημερώνει για τις εβδομάδες καινοτομίας INNOVEIT WEEKS 2022, που πραγματοποιούνται μέσω μίας σειράς εκδηλώσεων σε όλη την Ευρώπη. Πάνω από 175 ομιλητές μεταξύ των οποίων εξειδικευμένοι επιστήμονες, startups και φορείς καινοτομίας θα συμμετέχουν σε 10 εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη, σε μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις της χρονιάς.