Save the date: 2022 International Conference on Research Infrastructures – Μπρνο, Τσεχία, 19-21 Οκτωβρίου

04-05-2022

Το παγκόσμιο συνέδριο "2022 International Conference on Research Infrastructures (ICRI)" θα πραγματοποιηθεί στο Μπρνο της Τσεχίας το διάστημα μεταξύ 19 και 21 Οκτωβρίου 2022.

Στη φετινή διοργάνωση θα συζητηθούν μεταξύ άλλων οι μεγαλύτερες προκλήσεις, οι αναδυόμενες τάσεις και οι άμεσες ανάγκες στον τομέα της χάραξης πολιτικής για τις υποδομές έρευνας, που σχετίζονται τόσο με την ανάκαμψη μετά την πανδημία, όσο και με τη μελλοντική ανάπτυξη των ερευνητικών υποδομών.

Λαμβάνοντας χώρα κάθε δύο χρόνια από το 2012, το ICRI έχει φιλοξενήσει περίπου 500 αντιπροσώπους, οι οποίοι συζητούν θέματα που αφορούν τις ερευνητικές υποδομές σε διεθνές επίπεδο. Η τοποθεσία διεξαγωγής εναλλάσσεται μεταξύ της ΕΕ και τρίτων χωρών και η εκδήλωση διοργανώνεται από κοινού από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη χώρα υποδοχής. Η φετινή διοργάνωση θα είναι υβριδική, με 450 θέσεις διαθέσιμες για τη διά ζώζης παρουσία συνέδρων, ενώ δεν θα υπάρχουν περιορισμοί για την ηλεκτρονική παρακολούθηση των εργασιών του συνεδρίου.

Το συνέδριο συνδιοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους ακόλουθους φορείς: Masaryk University; Ministry of Education, Youth and Sports of the Czech Republic, υπό την αιγίδα της Τσεχικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης; CEITEC – Central European Institute of Technology.

Η σχετική πλατφόρμα εγγραφής αναμένεται να ενεργοποιηθεί σύντομα.