Save the Date: EU Knowledge Valorisation Week 2023

06-04-2023

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τις ημερομηνίες διεξαγωγής της διοργάνωσης EU Knowledge Valorisation Week 2023. Η Εβδομάδα Αξιοποίησης Γνώσης της ΕΕ (EU Knowledge Valorisation Week), αποτελεί το Ευρωπαϊκό φόρουμ για την ανταλλαγή εμπειριών και την ανακάλυψη νέων προσεγγίσεων για την αξιοποίηση επιστημονικών ευρημάτων και εφευρέσεων. Οι τρεις θεματικές ημέρες της Εβδομάδας (25 – 28 Απριλίου) θα επικεντρωθούν στην αξιοποίηση επιστημονικής γνώσης προς τη βιωσιμότητα, τη διαχείριση των πνευματικών πόρων και τη συνεργασία βιομηχανίας-ακαδημαϊκών.

Οι κατευθυντήριες αρχές της ΕΕ για την αξιοποίηση της γνώσης (EU Guiding Principles for Knowledge Valorisation) είναι η νέα πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την αποτελεσματική μετατροπή των αποτελεσμάτων της έρευνας και της καινοτομίας σε λύσεις. Στην Εβδομάδα Αξιοποίησης της Γνώσης της ΕΕ, θα παρουσιαστούν εμπνευσμένα παραδείγματα εφαρμογής αυτών των κατευθυντήριων γραμμών για το κοινό καλό και τους ερευνητικούς στόχους, ενώ παράλληλα, επαγγελματίες του κλάδου θα αναλύσουν τους τρόπους με τους οποίους οι νέοι ευρωπαϊκοί κώδικες πρακτικής για τη διαχείριση πνευματικών περιουσιακών στοιχείων και την τυποποίηση μπορούν να βοηθήσουν στην πράξη. Αντλώντας έμπνευση από το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων, θα παρασχεθεί πρακτική εκπαίδευση, αλλά και διαδικτυακά μαθήματα προς ερευνητές, νέους καινοτόμους φορείς και οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο.

Το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης είναι διαθέσιμο εδώ. Οι επιβεβαιωμένοι ομιλητές βρίσκονται εδώ. Εγγραφές πραγματοποιούνται ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο. Περισσότερες πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Κοινότητα Έρευνας και Καινοτομίας είναι διαθέσιμες στη σχετική ιστοσελίδα.