Σύνοδος Κορυφής EIC Summit 2022

25-10-2022

Μετά από την επιτυχή διεξαγωγή της πρώτης Συνόδου Κορυφής EIC Summit το 2021, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοινώνει τη διεξαγωγή της φετινής δεύτερης εμβληματικής εκδήλωσης EIC Summit 2022. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης στις Βρυξέλλες μεταξύ 7 και 8 Δεκεμβρίου 2022 στο πρώην βιομηχανικό συγκρότημα Tour & Taxis.

Η πρώτη ημέρα της εμβληματικής αυτής εκδήλωσης θα περιλαμβάνει ομιλίες, σημαντικές ανακοινώσεις, αλλά και την απονομή των Βραβείων EIC. Η Mariya Gabriel, η Ευρωπαία Επίτροπος για την Καινοτομία, την Έρευνα, τον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση και τη Νεολαία, θα ανοίξει τη Σύνοδο Κορυφής του EIC και την Έκθεση, θα συμμετάσχει στη σύνοδο για τη Νέα Ευρωπαϊκή Ατζέντα Καινοτομίας (New European Innovation Agenda) και θα ανακοινώσει τους νικητές των βραβείων EIC Women Innovators Prize και iCapital. Η πρώτη ημέρα θα είναι ανοικτή στο ευρύτερο κοινό για διαδικτυακή παρακολούθηση μέσω live streaming.  

Η δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής θα είναι πλήρως αφιερωμένη στους ωφελούμενους φορείς του EIC. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια ποικιλία πρακτικών εργαστηρίων για τα οικονομικά, τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας (ΔΠΙ) και την «βαθιά τεχνολογία» (deep-tech), που θα βοηθήσουν τους ωφελούμενους στην καθημερινή τους εργασία.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα υπάρχουν ευκαιρίες για δικτύωση και συνάντηση με επενδυτές, μέλη του διοικητικού συμβουλίου και πρεσβευτές του EIC, αλλά και με τους διαχειριστές προγραμμάτων του EIC.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν συμπληρώνοντας τη σχετική ηλεκτρονική φόρμα, να ακολουθήσουν τη σχετική συζήτηση στο Twitter και να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στο προσχέδιο προγράμματος της εκδήλωσης.