Τέσσερις start-ups υποστηριζόμενες από το EIT-Health χρηματοδοτούνται από το EIC

25-01-2023

Tags:

Τέσσερις επιπλέον start-ups που προέρχονται από το EIT Health Catapult alumni θα χρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας (European Innovation Council-EIC). Συνολικά θα χρηματοδοτηθούν επτά start-ups από το EIT Health Catapult alumni, οι οποίες θα λάβουν μέχρι 2,5 εκατομμύρια ευρώ χρηματοδότηση από το ΕIC Accelerator, αλλά και μέχρι 15 εκατομμύρια ευρώ μετοχικών κεφαλαίων από το EIC Fund. Το πρόγραμμα EIT Health Catapult δίνει την ευκαιρία σε start-ups να εκπαιδευτούν και στην συνέχεια να διεκδικήσουν άμεσα χρηματοδότηση για την ιδέα τους, στον τομέα της υγείας. Οι start-ups οι οποίες θα λάβουν χρηματοδότηση είναι:

  • INNITIUS: Εδρεύει στην Ισπανία και σκοπεύει να διαφοροποιήσει τους ψευδείς από τους πραγματικούς κινδύνους πρόωρης εγκυμοσύνης, μέσω μίας φορητής διαγνωστικής συσκευής. Χρηματοδοτήθηκε με 3,8 εκατομμύρια ευρώ και η χρηματοδότηση αφορά τις κλινικές μελέτες και την έναρξη κατασκευής της συσκευής.
  • Avatar Medical: Εδρεύει στην Γαλλία και έχει ως σκοπό την κατασκευή avatars για να βοηθήσει τους χειρούργους να προετοιμαστούν για την εγχείρηση, μέσω μίας διαδραστικής τρισδιάστατης αναπαράστασης ασθενών σε μέσω εικονικής πραγματικότητας (VR). Η χρηματοδότηση θα βοηθήσει στο να αναπτυχθούν εγχειρήσεις οι οποίες θα είναι πιο σύντομες, ασφαλείς και εντατικές.
  • Time is Brain: Εδρεύει στην Ισπανία και σκοπεύει να βοηθήσει ασθενείς που έχουν υποστεί εγκεφαλικό με τη λύση που έχει αναπτύξει “BraiN20(R)”. Η start-up θα λάβει 2,5 εκατομμύρια ευρώ με στόχο να αρχίσει την παραγωγή και την εμπορία του νέου προϊόντος.
  • Gate2Brain: Εδρεύει στην Ισπανία και χρησιμοποιεί πεπτίδια ώστε να βελτιώσει την μεταφορά φαρμακευτικής αγωγής στον εγκέφαλο. Θα λάβει 2,5 εκατομμύρια ευρώ ώστε να ξεκινήσει η προετοιμασία των κανονισμών των προ-κλινικών δοκιμών του προϊόντος τους “G2B-002”.