Βραβεία New European Bauhaus 2023

18-01-2023

Τα Βραβεία New European Bauhaus 2023 είναι μία δημιουργική και διεπιστημονική πρωτοβουλία για τη σύνδεση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας με το δομημένο περιβάλλον και την καθημερινή εμπειρία διαβίωσης.

Τα βραβεία θα απονείμουν έως και 30.000 ευρώ για υποδειγματικές πρωτοβουλίες που συνδέουν τη βιωσιμότητα, την αισθητική και την ενσωμάτωση - τις τρεις συμπληρωματικές αξίες του Νέου Ευρωπαϊκού Bauhaus.

Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση στα αγγλικά έως τις 31 Ιανουαρίου ακολουθώντας το σχετικό σύνδεσμο.

Τα Βραβεία αναγνωρίζουν και επιβραβεύουν τα υπάρχοντα έργα και τις ιδέες των νέων, που αποδεικνύουν ότι οι βιώσιμες λύσεις που προωθούνται από την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία μπορούν επίσης να είναι περιεκτικές και όμορφες , φέρνοντας εμπειρίες υψηλής ποιότητας στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων.

Τα βραβεία θα απονεμηθούν σε τέσσερις θεματικές κατηγορίες:

  • Επανασύνδεση με τη φύση
  • Ανάκτηση της αίσθησης του ανήκειν
  • Προτεραιότητα σε μέρη και ανθρώπους με πιο επείγουσες ανάγκες
  • Ανάγκη για μακροπρόθεσμη θεώρηση του κύκλου ζωής στο βιομηχανικό οικοσύστημα

Σε καθεμία από τις τέσσερις κατηγορίες, υπάρχουν τρία παράλληλα διαγωνιστικά σκέλη:

  • Σκέλος A: «New European Bauhaus Champions» , που αφορά σε τρέχοντα και ολοκληρωμένα έργα με σαφή και θετικά αποτελέσματα.
  • Σκέλος B: «New European Bauhaus Rising Stars» , που αφορά σε προτάσεις που υποβάλλονται από νεαρά ταλέντα ηλικίας 30 ετών και κάτω. Οι προτεινόμενες εφαρμογές μπορούν να βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια ανάπτυξης, έως το επίπεδο ανάπτυξης πρωτοτύπου.
  • Σκέλος Γ: «New European Bauhaus Education Champions» , που αφορά σε πρωτοβουλίες που εστιάζουν στην εκπαίδευση και τη μάθηση. Στην κατηγορία αυτή είναι επιλέξιμα τόσο ολοκληρωμένα έργα, όσο και πρωτοβουλίες με ελάχιστο επίπεδο ωριμότητας.

Συνολικά θα δοθούν 15 βραβεία. Η κριτική επιτροπή θα επιλέξει 12 νικητές (ένας νικητής για κάθε κατηγορία σε κάθε σκέλος). Τρεις νικητές θα επιλεγούν μέσω ανοιχτής δημόσιας ψηφοφορίας (ένας νικητής ανά σκέλος). Όλοι οι νικητές θα λάβουν ένα χρηματικό έπαθλο:

  • 30.000 ευρώ για τους νικητές των New European Bauhaus Champions (σκέλος A) και New European Bauhaus Education Champions (σκέλος Γ),
  • 15.000 ευρώ για τους νικητές του New European Bauhaus Rising Stars (σκέλος B).

Οι φιναλίστ θα προσκληθούν στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχουν στην τελετή απονομής και θα επωφεληθούν από ένα πακέτο επικοινωνίας που παρέχεται από την Επιτροπή για την προώθηση του έργου τους. Ο οδηγός προς αιτούντες είναι διαθέσιμος εδώ.