Συμμετοχή στο Εuropean Week of Regions and Cities για το 2024!

28-08-2024

Το European Week of Regions and Cities (#EURegionsWeek), το μεγαλύτερο ετήσιο συνέδριο για την πολιτική συνοχής θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 7-10 Οκτωβρίου 2024, στις Βρυξέλλες.

Το συνέδριο αποτελεί μια ανοιχτή πλατφόρμα διαλόγου για τις κοινές προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι ευρωπαϊκές περιφέρειες και πόλεις με σκοπό την εύρεση λύσεων από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, τους εμπειρογνώμονες σε θέματα πολιτικής συνοχής, καθώς και εκπροσώπους από τις επιχειρήσεις, τον ακαδημαϊκό χώρο, την κοινωνία των πολιτών, τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα μέσα ενημέρωσης, κλπ. Παράλληλα, προσφέρει την δυνατότητα για την ανταλλαγή καλών πρακτικών, την προώθηση συνεργειών και δικτύωσης μεταξύ των περιφερειών και πόλεων καθώς και την ενίσχυση του διαλόγου σχετικά με την πολιτική συνοχής σε ευρύτερο πλαίσιο, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων ερευνητικών αποτελεσμάτων και των θέσεων τρίτων χωρών και διεθνών οργανισμών.

Εκπρόσωποι ευρωπαϊκών και εθνικών φορέων δημόσιας διοίκησης, κυβερνητικών φορέων και φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης καλούνται να συμμετέχουν στη διοργάνωση. Επιπλέον, το συνέδριο απευθύνεται σε εκπροσώπους επιχειρήσεων, χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, ακαδημαϊκούς και ερευνητές που δραστηριοποιούνται στο τομέα της ευρωπαϊκής πολιτικής συνοχής.

Το φετινό European Week of Regions and Cities περιλαμβάνει πάνω απο 100 συνεδρίες σε θεματικές όπως: ανταγωνιστικότητα και σύγκλιση περιφερειών, τον ρόλο των περιφερειών στην ενίσχυση της δημοκρατίας, την έξυπνη και αειφόρο ανάπτυξη τους, κλπ. Στο πλάισιο αυτό θα πραγματοποιηθούν και συνεδρίες σχετικά με τα εργαλεία Horizon Results Booster και EU innovation marketplace και την υποστήριξη που προσφέρουν για την δημιουργία επιχείρησης, την εύρεση συνεργατών κλπ, την Ευρωπαϊκή Αποστολή Climate Neutral and Smart Cities με σημαντικές ενημερώσεις από την Επίτροπο Iliana Ivanova καθώς και ομιλίες εκπροσώπων χρηματοδοτούμενων έργων του Η2020 για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ανθεκτικότητας στις καταστροφές μέσω της ενίσχυσης της τεχνολογίας και της παροχής καινοτόμων λύσεων.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου είναι διαθέσιμο εδώ

Για εγγραφή πατήστε εδώ