Δίκτυο ΠΡΑΞΗ:
Αθήνα | Ηράκλειο | Θεσσαλονίκη | Βόλος | Πάτρα
Κεντρικά Γραφεία: Kολοκοτρώνη 8, 105 61, Αθήνα Τηλ:. 210 360 7690
26-01-2021
Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας στον τομέα των τροφίμων (EIT-Food) δημοσίευσε στις 20 Ιανουαρίου έκθεση που αναλύει τις 5 ισχυρότερες τάσεις στον τομέα της αγροδιατροφής για το 2021.
Η βιομηχανία της αγροδιατροφής επηρεάστηκε σημαντικά το 2020 και επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη, αλλά και παγκοσμίως αντιμετωπίζουν ακόμα τις συνέπειες της τελευταίας κρίσης. Ωστόσο, η μετά-COVID εποχή δημιουργεί νέες τάσεις και καταναλωτικές προτιμήσεις που θα επηρεάσουν τη βιομηχανία μέσα στο 2021. Σύμφωνα με τη μελέτη του EIT, οι πιο σημαντικές τάσεις στον τομέα της αγροδιατροφής είναι:
- Οι καταναλωτές δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στην υγεία τους
- Οι ευκολίες που παρέχει η τεχνολογία θα διευρυνθούν
- Αυξάνεται η προτίμηση των καταναλωτών για εναλλακτικές πρωτεΐνες
- Αυξάνεται η σημασία της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και της μείωσης των αποβλήτων
- Οι καταναλωτές αναζητούν νέες γεύσεις και εμπειρίες
28-02-2023
Το EIT Food χρηματοδοτεί καινοτόμα έργα που θα επιφέρουν θετικές αλλαγές στα συστήματα τροφίμων όπως τη δημιουργία νέων προϊόντων, νέων και βελτιωμένω...
24-02-2023
Το EIT Food ανακοίνωσε τις πέντε κυρίαρχες τάσεις στον τομέα των τροφίμων για το 2023 στην Ευρώπη συλλέγοντας και συνδυάζοντας στοιχεία από τις δράσει...
01-09-2022
Η εμβληματική προκύρηξη του EIT Food είναι πλέον ανοικτή!
16-02-2021
Σύμφωνα με την ‘έκθεση εμπιστοσύνης’ του EIT Food, η εμπιστοσύνη των ευρωπαίων καταναλωτών στον τομέα των τροφίμων έχει αυξηθεί μέσα στην περίοδο της ...
Δίκτυο ΠΡΑΞΗ:
Αθήνα | Ηράκλειο | Θεσσαλονίκη | Βόλος | Πάτρα
Κεντρικά Γραφεία: Kολοκοτρώνη 8, 105 61, Αθήνα Τηλ:. 210 360 7690
Developed by PRAXI Network | FORTH