Οι 5 πιο σημαντικές τάσεις στη βιομηχανία της αγροδιατροφής για το 2021

26-01-2021

Tags:

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας στον τομέα των τροφίμων (EIT-Food) δημοσίευσε στις 20 Ιανουαρίου έκθεση που αναλύει τις 5 ισχυρότερες τάσεις στον τομέα της αγροδιατροφής για το 2021.

Η βιομηχανία της αγροδιατροφής επηρεάστηκε σημαντικά το 2020 και επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη, αλλά και παγκοσμίως αντιμετωπίζουν ακόμα τις συνέπειες της τελευταίας κρίσης. Ωστόσο, η μετά-COVID εποχή δημιουργεί νέες τάσεις και καταναλωτικές προτιμήσεις που θα επηρεάσουν τη βιομηχανία μέσα στο 2021. Σύμφωνα με τη μελέτη του EIT, οι πιο σημαντικές τάσεις στον τομέα της αγροδιατροφής είναι:

- Οι καταναλωτές δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στην υγεία τους

- Οι ευκολίες που παρέχει η τεχνολογία θα διευρυνθούν

- Αυξάνεται η προτίμηση των καταναλωτών για εναλλακτικές πρωτεΐνες

- Αυξάνεται η σημασία της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και της μείωσης των αποβλήτων

- Οι καταναλωτές αναζητούν νέες γεύσεις και εμπειρίες