Δίκτυο ΠΡΑΞΗ:
Αθήνα | Ηράκλειο | Θεσσαλονίκη | Βόλος | Πάτρα
Κεντρικά Γραφεία: Kολοκοτρώνη 8, 105 61, Αθήνα Τηλ:. 210 360 7690
01-09-2022
Η Κοινότητα Γνώσης και Καινοτομίας EIT Food, ανακοίνωσε την εμβληματική της προκήρυξη δυο σταδίων με τίτλο “Innovation Open Call 2023” με στόχο την είσοδο στην αγορά καινοτόμων προϊόντων, την ανάπτυξη νέων διαδικασιών εμπορικής αξιοποίησης αλλά και υπηρεσιών για την επίτευξη α) καλύτερων δεικτών υγείας μέσω των τροφίμων, β) μηδενικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος και γ) διαφανών και ανθεκτικών συστημάτων τροφίμων.
Τα ελάχιστα κριτήρια επιλεξιμότητας αφορούν σε κοινοπραξίες αποτελούμενες από τουλάχιστον τρεις οργανισμούς από τουλάχιστον δύο κράτη μέλη ή χώρες συνδεδεμένες με τον Oρίζοντα Ευρώπη που να περιλαμβάνουν το τρίγωνο της γνώσης.
-Ποσοστό επιχορήγησης: 70% των επιλέξιμων δαπανών
- Διάρκεια: Μέχρι 24 μήνες
- Συνολικό Ύψος επιχορήγησης: 1.2 εκ. ευρώ.
-Απαιτούμενη τεχνολογική ωριμότητα: ≥ 5
Χρονοδιάγραμμα: 1ο στάδιο: 14 Οκτωβρίου 2022, 2ο στάδιο: 13 Απριλίου 2023
Προς επεξήγηση των όρων της προκήρυξης, θα πραγματοποιηθούν δύο διαδικτυακές εκδηλώσεις στις 5 και 16 Σεπτεμβρίου στις 12:00 ώρα Ελλάδος.
28-02-2023
Το EIT Food χρηματοδοτεί καινοτόμα έργα που θα επιφέρουν θετικές αλλαγές στα συστήματα τροφίμων όπως τη δημιουργία νέων προϊόντων, νέων και βελτιωμένω...
24-02-2023
Το EIT Food ανακοίνωσε τις πέντε κυρίαρχες τάσεις στον τομέα των τροφίμων για το 2023 στην Ευρώπη συλλέγοντας και συνδυάζοντας στοιχεία από τις δράσει...
16-02-2021
Σύμφωνα με την ‘έκθεση εμπιστοσύνης’ του EIT Food, η εμπιστοσύνη των ευρωπαίων καταναλωτών στον τομέα των τροφίμων έχει αυξηθεί μέσα στην περίοδο της ...
26-01-2021
Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας στον τομέα των τροφίμων (EIT-Food) δημοσίευσε στις 20 Ιανουαρίου έκθεση που αναλύει τις 5 ισχυρότε...
Δίκτυο ΠΡΑΞΗ:
Αθήνα | Ηράκλειο | Θεσσαλονίκη | Βόλος | Πάτρα
Κεντρικά Γραφεία: Kολοκοτρώνη 8, 105 61, Αθήνα Τηλ:. 210 360 7690
Developed by PRAXI Network | FORTH