Save the Date: 15th European Nuclear Energy Forum, 10 – 11 Νοεμβρίου, Πράγα, Τσεχία

19-07-2022

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνει το 15ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Πυρηνικής Ενέργειας (European Nuclear Energy Forum, ENEF) μεταξύ 10 και 11 Νοεμβρίου στην Πράγα, με την υποστήριξη της Τσεχίας ως διοργανώτριας χώρας.
Το Φόρουμ θα αποτελέσει αφορμή για ευρεία συζήτηση μεταξύ των ενδιαφερομένων σχετικά με τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις της πυρηνικής ενέργειας. Τα θέματα θα επιλεγούν με γνώμονα την ενθάρρυνση της ανταλλαγής απόψεων σχετικά με τις ενεργειακές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χώρες της ΕΕ.
Το ENEF ιδρύθηκε το 2007 και έκτοτε λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο εναλλάξ μεταξύ Μπρατισλάβας και Πράγας. Οι εκδηλώσεις του είναι ανοιχτές προς όλους όσους ενδιαφέρονται για την πυρηνική ενέργεια, συμπεριλαμβανομένων των κυβερνήσεων της ΕΕ, των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, εκπροσώπων της πυρηνικής βιομηχανίας και ρυθμιστικών αρχών, των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας και της κοινωνίας των πολιτών.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη σχετική συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ακολουθώντας το hashtag: #ENEForum.