Save the date: EU Space Week 2022

02-06-2022

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα διαστήματος, EU Space Week, θα πραγματοποιηθεί φέτος διά ζώσης μεταξύ 3-6 Οκτωβρίου στην πόλη της Πράγας στην Τσεχία. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστημικού Προγράμματος (EU Agency for the Space Programme, EUSPA), υπό την αιγίδα της Τσεχικής Προεδρίας και της πόλης της Πράγας.

Μετά από την επιτυχία των δύο προηγούμενων διαδικτυακών διοργανώσεων, η φετινή εκδήλωση αναμένεται να συγκεντρώσει ολόκληρη τη διαστημική κοινότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από υπεύθυνους χάραξης πολιτικής μέχρι τη βιομηχανία, καθώς και νεοφυείς επιχειρήσεις, δημόσιες αρχές και επενδυτές που ενδιαφέρονται για τις τρέχουσες και τις μελλοντικές τάσεις του Διαστημικού Προγράμματος της ΕΕ.

Η φετινή διοργάνωση θα αφορά την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία σε επιχειρήσεις που σχετίζονται με το διάστημα σε ολόκληρη την ΕΕ. Θα αναδειχθεί επίσης ο κρίσιμος ρόλος που διαδραματίζει το διαστημικό πρόγραμμα της ΕΕ στην πυροδότηση θετικών κοινωνικών αλλαγών.

Η σχετική ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής αναμένεται να ενεργοποιηθεί σύντομα. Η σχετική συζήτηση στο Twitter είναι προσβάσιμη μέσω των @DEFIS_eu και @EU4Space.