Eμπειρογνώμονες για τα Συμβούλια Αποστολών της ΕΕ

13-01-2022

Στις 10 Ιανουαρίου δημοσιεύτηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή νέα πρόσκληση για τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων στα πέντε Συμβούλια Αποστολών της ΕΕ.

Τα πέντε Συμβούλια Αποστολών θα έχουν έως και 15 ανεξάρτητους κορυφαίους εμπειρογνώμονες για κάθε αποστολή. Τα κύρια καθήκοντα των νέων συμβουλίων θα είναι η προώθηση των Αποστολών της ΕΕ με την ενημέρωση των πολιτών και η παροχή συμβουλών σχετικά με τις δράσεις του σχεδίου υλοποίησης της κάθε Αποστολής. Τα Συμβούλια Αποστολών που θα προκύψουν από αυτήν την πρόσκληση υποβολής αιτήσεων θα βασιστούν στο έργο των Συμβουλίων Αποστολής πρώτης φάσης (σε ισχύ έως τον Δεκέμβριο του 2021).

Κατά τον σχηματισμό τους, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιδιώκει να δημιουργήσει διεπιστημονικές ομάδες από διαφορετικούς τύπους οργανισμών σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, όπως επιχειρήσεις, δημόσιος τομέας, οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.

Τα μέλη του Συμβουλίου της Αποστολής θα πρέπει να έχουν την ικανότητα στρατηγικής ανάλυσης και να επιδεικνύουν βαθιά δέσμευση για την επιτυχία των Αποστολών. Το Συμβούλιο της Αποστολής θα πρέπει να είναι σε θέση να σχεδιάζει και να εφαρμόζει δράσεις για την πετυχημένη υλοποίηση της εκάστοτε Αποστολής.

Η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων είναι διαθέσιμη ηλεκτρονικά. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η 2 Φεβρουαρίου 2022, 17:00, CET. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν την αίτησή τους μέσω του EU Survey.